DIY: Förvandla maxikjolen i paisleymönstrad satin med gulddetaljer

Av Janne Blumenfeld (@byblumenfeld)

Som så många gånger tidigare, satt jag en dag och scrollade igenom G&M's många läckra varor, och när jag såg bilden av den här vackra satin med Paisley-mönster, visste jag att jag bara MÅSTE göra en eller andra i den.

Jag blev med en gång helt vild i paisleymönstret, och de färger det kom i.

Jag hade inte en större genomtänkt idé innan jag beställde tyget, förutom att det skulle sluta som en helt fullständig fantastisk maxiklänning, som kunde utgöra en del av min sommargarderob, och som skulle vara underbar med ett par fina platta sandaler.

Jag spenderade laaaang tid på att leta efter det helt perfekta mönstret, och hittade flera på vägen, men slutade med ett helt enkelt mönster på en slag-om-klänning, som jag dock ändrade lite på, men mer om det senare.

Material:

  • 5 Meter satinstoff (se hela utbudet genom att Linkklicka här)
  • Snittmönster
  • Sax
  • Nålar
  • Tråd
  • Guld skråband

Tyget:

En super härlig satin i 100% polyester. Den är 150 cm. brett, vilket jag hade stor glädje och nytta av.

På den ena sidan är tyget nästan matt, och på den andra sidan är det som om det har lite guldbeläggning.

Jag vet inte vilken sida som är tänkt att vara rättsidan, och båda kan fint användas, men eftersom jag ville göra en maxi-klänning som främst skulle användas som en vanlig sommarklänning, valde jag den matta sidan som rättsidan.

 För mig är satin alltid lite utmanande att arbeta med, eftersom det är så glatt att det lätt glider, och jag lätt drar lite i det.

Det här satin var inte annorlunda, men det hade jag inte heller förväntat mig.

Satin är ju satin, och det är ju just lättheten i materialet, ytan och den fina tyngd den faller med, som gör satin så vacker.

Så jag tog utmaningarna som de kom.

Mönster:

Till slut valde jag ett mönster från Tyg & Stil, som jag redan hade i min samling.

Det är mönster nr. 23162, slagomklänning.

Mönstret har en underdel som går rakt ner, och jag ville ha mycket mer fyllnad, så jag ändrade underdelen till det som närmast motsvarar en rundskuren kjol.

Detta ändrade ju i sakens natur en hel del på, hur mycket material jag skulle använda, och jag slutade med att använda 5.0 meter Tyg.

Sömnad:

En av de saker jag älskar med en slå-om-klänning är att den är så livfull när man bär den, och med så mycket omfång i kjolen som jag valde att göra den i, var jag också väl medveten om att jag måste se till att insidan av klänningen också såg fin ut.

Jag valde att sy alla sömmar med franska sömmar, så att inga råa kanter var synliga.

Det var ett avsevärt större arbete än om jag bara hade överlokat alla sömmar, men när jag nu står med den färdiga klänningen är jag överlycklig över mitt beslut.

Oavsett hur mycket kjolen rör sig när jag har den på, kommer man aldrig att kunna se en "ful" söm, och det tycker jag är minst lika viktigt, för på det sättet ser kjolen mer färdig och exklusiv ut, och det förtjänar det vackra Tyg.

Den nedersta uppläggningskanten sydde jag med ett guld snedband.

Det ser bra ut med den guld-coating som insidan har, och det ger en spännande effekt när klänningen rör sig.

 Nu ser jag verkligen fram emot att det blir vår och sommar, så att jag kan få använda min klänning.

Du kanske också gillar:


1 kommentar


  • Pernille Sørensen

    Jeg bokser netop med at finde et mønster til en slåom kjole hvor nederdelen er fuld sol. Hvordan gjorde du med hensyn til overlappet foran? Påsyede du mere Stof eller var den mindre sol. Jeg elsker zimmermann kjoler og prøver at lave mine egne


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av hCaptcha och hCaptchas integritetspolicy . Användarvillkor gäller.